Autor: 021

Novi Sad
06.01.2017.
07:23 > 09:15
Saobraćajna policija je tokom prazničnih dana presrela sprskog gastarbajtera, koji je na deonici autoputa u blizini Novog Sada, vozio čak 270 kilometara na čas.
  • Jovanjjj

    08.01.2017 10:59
    odgovor "RADETU"
    Gdin Rade, i policajac i sudija greše. Po zakonu vi niste PRETICALI preko pune linije, već OBILAZILI, što zakon predviđa kao mogućnost. Obilaženjem se smatra kad se objekat ispred ne kteće, pa čak i ako se kreće brzinom pešaka. Tako da ste mogli da se pozovete na to da niste preticali. Jer ako kamion stoji, šta je trebalo, da svi kao budale stoje iza do besvesti i da naprave kilometarske kontrole. Trebali ste da mu kažete da pogtešno rešava problem i da zreba kamion da ukloni sa puta.
  • Jovanjjj

    08.01.2017 10:52
    Odgovor "ALEKDANDRU" i "GGu"
    Aleksandre, srećan i Vama Božić.
    GG, nisam dečkić. Naučio sam da vozim 70. a dozvolu sam dobio 75. Za 46 godina nikada nisam platio kaznu, nikad nisam izazvao ni jedan karambol. Znam sigurno da sam 100% u pravu. Problematika je u nečem drugom, što niko ne proziva. Ja se oslanjam na performanse i osobine auta. Nabudženost i sigurnost, koju on ima zbog svoje napredne tehnologije. Shvatam pak da bih trebao u celom sistemu da uočim i "ispoštujem" NAJSLABIJU KARIKU, u ovom slučaju sebe samog i to zbog godina. Shvatam da lošije vidim, sporije mislim, sporiji refleksi i da zbog toga treba da usporim na 200-220km/h. Pozdrav svima i savet, ne vređajte, već otvorite umove i za drugačija viđenja.
  • Rade

    08.01.2017 07:21
    Idem iz Iriga prema gore na sred puta stoji kolona i kamion na mestu gde je puna crta.
    Isped mene 3 auta svi dali migavac preticu taj kamion koji stoji koji ima 4 migavca.
    Prodju sva 3 naravno sa NS tablicama kad sa druge strane puta na pola zakrcio sa svojim autom Policajac iz Rume. I naravno Ups vidi vidi SLO tablica mene zaustavi.

    Stanem pred kamionom ispred mene jedva parkirao nemas gde stati jos jedan NS auto kojeg je isto tako zaustavio...kad sam pitao sta je? Kaze vozacku i dokumenta. Pitam lepo zasto me zaustavljate? Kaze presli ste punu crtu. E da ti opsujem oca... kazem gde ste se vi parlirali zakrcili ste put nemoze od vas i kamiona niko da prolazi...i on i dalje dajte dokumenta. NEDAM sam rekao jer si pustio 3 auta ispred mene i jos ovom sto je cekao kaze: ah nista odite...kao imam ovog Slovenca. E pa nece ici.

    Okrenem auto nadjem prvi normalni dio di mogu da parkiram i odem do njega i kazem mu: Sve sam snimio jer imam auto kameru i idem u Rumu do Sudije za prekrsaje. A on probajte uhapsicu vas.

    Ajde uhapsi me sjednem u auto i odem za Rumu. Satima sam cekao da dodje odvratna sutkinja penzionerka koja ima dezurstva.
    Pa to je za enverovati, pazi to nema u Tajikistanu kako se ona bahato ponasala, kako sam joj pokazao snimak ONa: WOW vidi sve se vidi, bas zanimljivo ova stvarcica ali vi ste presli preko pune crte ona meni i kaze; 15000 dinara kazna.

    Necu da platim. Onda cu vas u zatvor staviti ona meni. sta hocete vise? Serbendija.
  • EDi

    08.01.2017 07:08
    Svasta citajuci ovog speedy gonzalesa. Ja isto ponekad potegnem do 200 na sat ali kad je autoput prazan. Sto se tice tvojih izjava kako je Panamera ili Maserati siguran jak da ti kazem drago dijete ja vozim vise od 33 godine znaci vozio sam Maserati u Rovinju 1984 godine Biturbo kad ti nisi znao da postoji ili se nisi ni rodio.
    Sad vozim godinama barem jedan od najj sigurnijih auta u kom smislu? Volvo?
    hahaha kako ste naivni svi skupa, pa ja ni ne pomislim, da ce me sad neki auto zastititi ako ima Boron gvozdje ili sta? Pa to su komercialne gluposti ovakvim inteligentnim kao sto si sam.
    Zasto? Pa cim predjes granicu 120 na sat svaki auto je kup lima, svaki sudar ovisi o 100 faktora a mogu ti pokazati bas te strasne Volvo kako izgledaju kad voze kao ti. Idi vidi sta je Panamera pojma nemas, limarija aluminij i godinu dana sam radio u Kuwaitu gde kosta 68000 eura i svaka curica sa 18 godina ima belog jer ga daju za male pare bez poreza.

    I znas koliko sam ih vidio slupanih u godinu dana u Kuwaitu? 50 komada jer kuckaju poruke dok voze na 2 telefona i znas sta je ostalo od njih? a Kuwait ima 4 autoceste u gradu, da u gradu jer Kuwait je samo jedan grad nema nista drugo. Jedna autocesta prema Saudiji jedna prema Qatru.

    I ti mislis kako cete spasiti Panamera jer je wow jaka i napravljena...hahaha dobro su ti napisali ovi ostali ko si i sta si izvini. Ja necu da te vredjam tebi niko nije ljubomoran ti is isfrustriran kad mislis kako vozis Panameru i niko ti nista nemoze. Sudar.
  • SInger

    08.01.2017 02:24
    Za Jovanjjj
    zbog takvih debila kao sto si ti nam i ginu deca, isto tako je i onaj majmun isao 200 u audiju pa ubio troje klinaca...
    pa oduzeo bi ti i dozvolu i zabranio bi ti da sednes u auto pa makar ga i neko drugi vozio
  • gg

    08.01.2017 00:19
    @Jovanjjj
    Ti si dečko, koliko ja vidim, Maserati video samo u nekom turbo folk/hip hop spotu, na autoput sumnjam da si izašao ikada kada pričaš bajke o E-75 autoputu na teritoriji Srbije. A što se tiče vozačke dozvole "B" kategorije verujem da nisi ni započeo obuku... Iskreno, da sam u tvojoj nesrećnoj komisiji za obuku vozača, ne bih te pustio da prodješ ni za kakav mito. Moj savet ti je da prestaneš da se malo edukuješ o vožnji. Drugo, za novopečene vozače a i ove sa dobrim prekršajima u svojoj istoriji bih uveo test inteligencije jer šta za jedan dan vidim u Novom Sadu iz ugla vozača, to ni maloumna osoba ne bi uradila.
  • Aleksandar

    07.01.2017 22:34
    odgovor Jovanjjju
    Nije svako moron ko juri 320 na sat, na primer piloti, vozaci formule 1....a, nisam ni ljubomoran jer vozim Panameru.Ove godine planiram da je zamenim posle cetiri godine, pa sam cak i zavirio u Maserati. Dobar je ali ima i boljih automobila. Stvar je u tome da kada ti juris 320km/h (nadam se iskreno da si malo preterao u stvaralackom zanosu), tvoja brzina je skoro 90m u sekundi. Nekome ispred tebe ko je krenuo u preticanje ne moze da padne na pamet da na putu gde je ogranicenje 120 neko u stanju da vozi skoro 3 puta brze. Kao sto i sam pises, tvoja percepcija je iskrivljena, jer oni ni u kom slucaju ne voze u rikverc. Da ne pricamo o stanju nasih puteva, malom broju traka, neobezbedjenosti ukljucenja i losem stanju ograda pored autoputeva. Nije Srbija Nemacka, niti su putevi isti. A, ti smanji gas i razmisli pre nego sto napravis neku nesrecu sebi i drugima. Za morona izvini i srecan ti Bozic.
  • Jovanjjj

    07.01.2017 20:26
    replika "Alekdandru"
    Aleksandre, sa kojim pravom me nazivate moron? Ljubomora? Pa i vi "izduvavate ventile", samo vas ufatili, mene ne. Oćete da kažete da je sigurniji jugo koji ide 120, od mog maseratija koji ide 320. Ne šegačite se. Pa ljudi moji, kad se pojavili automobili ograničenje je bilo samo 8 km na sat. i morao je jedan da ide sa klepetušom ispred. Tehnologija napreduje. Pa u kapanu i Kini je i voz brži od mene.. Moj auto ima svu moguću zaštitu i mogu da žmurim i vozim i svi su sigurni. Drugo, ako sam opasnost na putu, što brže vozim manje ću da budem na putu, onda i vama dobro. I ne vređajte me, ne vređam ni ja vas.
  • Markoni

    07.01.2017 19:04
    Brzina
    za Dejan
    Brzina, u potpunosti se slazem sa toboma, ali kljucno je da se u svim drzavama (bez obzira sta je u pitanju) "moras" se pridrzavati zakona drzave u kojoj se nalazis, prema tome bez obzira sto ima gomila nasih zakona dovedenih do besmisla, moras se pridrzavati zakona. Osim ako je ovaj lik gledao nase vesti pa video da se premijer i predsednik ne pridrzavaju ni zakona ni ustava pa veli kad mogu oni mogu i ja.
  • Aleksandar

    07.01.2017 18:27
    Svica
    Pre par godina sam u Svajcarskoj vozio 86km/h u zoni gde je dozvoljena brzina 50km/h. Popio sam kaznu 4000 franaka (sto je otprilike isto toliko Evra) i oduzimanje dozvole 5 meseci. Osim toga dobio sam uslov da ukoliko u roku od 2 godine napravim slican prekrsaj, kazna ce biti 13 000 franaka (slovima trinaest hiljada) i oduzimanje dozvole na godinu dana. Od tada svugde vozim koliko pise. Kad mi se jurca odem do nemacke da produvam ventile. Citam neki moron pise da vozi Maseratija 320km/h po autoputu i da je to ok jer to dobar auto. Propisana brzina sluzi da i ostali ucesnici u saobracaju mogu da procene svoja dejstva. Moj prijatelj je za 220km/h popio oduzimanje automobila i dobio isto toliko sati drustveno korisnog rada uz trajno oduzimanje dozvole. Jeste mi drugar, ali je debil.
  • Jovanjjj

    07.01.2017 17:32
    Gde je mera.
    Iskreno, Mora da se uzme u obzir i marka auta, kao i model. Najnoviji mercedes je sigurniji ako vozi 200, nego jugo 120. Ja bih kaznio onog u juiću koji vozi preko 100, a ne bih ni dirnuo onog u ferariju koji vozi preko 200. Letos sam svojim maseratijem (3god star), vozio prema Nišu 320km (tolko mu fabričko ograničenke). Unutra mi se činilo ko da vozim 50 na sat, a svi ostali rikvercom 250na sat. Pa u fabrici Maseratija znaju za ograničenja, a opet su napravili auto koji može da ide preko 300. Pa nisu valjda ludi...može da ide jer je siguran auto. I sad treba da me zaustavi neki pandurčić. E pa ne može.
  • Bestragija

    07.01.2017 15:33
    @Dejan
    Covek vam je odlicno objasnio sve,sto bi rekli svaka mu je zlatna!90% tzv.vozaca u pokusaju ovde poseduje auto iz cistog kompleksa nize vrednosti,pale isti tek kad padne jaci pljusak eventualno da se provozaju oko ovog grada ili svojih sela,a onda iz istih tih kompleksa,zlobe,zavidnosti i naravno neumeca bukvalno maltretiraju to malo sveta koji nesto radi i privredjuje u svome zivotu i kojima auto zaista sluzi svojoj svrsi i predstavlja realnu potrebu,blokirajuci krajnje leve trake po autoputevima sa 70-80km/h ako jednom godisnje i izadju na iste,a po gradu mile 40km/h praveci nevidjeni haos po ulicama ovde u NSu uz vec gomilu nepotrebno postavljenih semafora,a o parkiranju istih suvisan je bilo kakav komentar…svima njima treba podhitno oduzeti dozvole dozivotno kao i vozila i skloniti ih iz saobracaja kompletno…jos takvi ovde dele pamet ljudima koji su presli hiljade&hiljade kilometara po celom svetu…sta reci…seljana teska
  • Blajv

    07.01.2017 14:42
    @Vozač

    Apsolutno, i treba da se naslađujemo! Od*ebite vi sa vašim "žurenjem" i vožnjom od 270 na sat - nek vas kazne na poslu, avion odleti, a ko umire nek umre kad niste krenuli na vreme, ali nemojte ugrožavati druge.
  • oxy

    07.01.2017 13:23
    @Miljan

    Vi ste jedan kulturan i fin gospodin.
  • nghngh

    07.01.2017 12:16
    " U Italiji se računa prosečna brzina kretanja vozila (od ulaza do izlaza sa autoputa), pa ako te eventualno presretač ne uhvati da jurcaš 180km/h, onda moraš da napraviš pauzu ili da posle voziš 90km/h da bi ti prosečna brzina bila u granicama dozvoljenog."

    Ne brini, to za prosek će se lako rešiti u nekom od zastoja kojih ima na svakih 10km
  • ko moze

    07.01.2017 09:50
    tina maze
    Ko moze i ko sme neka vozi.
  • Vozac dostavljac

    07.01.2017 09:24
    Policija u Indjiji
    Ukljucujem se iz ulice na glavnu,sve redovno,glavna ulica dve trake,tj.dve levo dve desno i zaustavlja me pandur i hoce da mi pise kaznu zato sto nisam se odmah prestrojio u krajnju LEVU!!!! Pa rekoh zar nije po zakonu da idem u desnu kad se ukljucujem,kaze on meni da se ne pravim pametan jer je onako kako on kaze. Pokazi mi znak koji to pokazuje on nista,i posle 10 min u fazonu,ajde idi sad te pustam. Ja ko budala,izgubljen fala i ode. Ubi me covek u pojam.
  • Rusofil_IQ0

    06.01.2017 22:56
    @putnik
    Gde je to zabaviste na bulevaru evrope???

    Mislis na onu kasarnu kod avijaticarskog pa ja tu uvek vozim oko 100, nema zive duse nigde, vojsku ne volim pa me za njih bas briga sto su postavili pesacki prelaz bas tu za njih!!! (nek kasarnu pod hitno zatvore), i naravno da cu da blicam nekom ko na cistom putu kenjari sa 50khm!
    Ako se na toj "mrtvoj" lokaciji ista izgradi i ja cu svoju brzinu prilagoditi ali da vozim 50kmh na mestu gde nema zive duse, NECU!
  • Debeli

    06.01.2017 22:41
    Tračarenja i konfuzija
    1. Na drumskim graničnim prelazima, pri ulasku u Republiku Srbiju, postavljene su table sa ograničenjima brzine na svim vrstama puteva. Ako kojim slučajem ne postoji znak, slobodan si da priupitaš policiju, čija stanica na samog graničnog prelazu. ŠTA TU NIJE JASNO?
    2. Prespavao si ulazak u Srbiju (nisi upoznat sa ograničenjima brzine) i onda ulaziš na autoput u Srbiji i nisi video oznaku ograničenja brzine, te misliš da možeš slobodno voziti brzinom po sopstvenoj želji? ZAPITAJ SE DA LI SI NORMALAN?!!
    3. Svestan si da je ograničenja brzine na autoputevima u Srbiji 120km/h, ali i dalje čepaš gas i voziš preko 160km/h. ZAPITAJ SE DA LI SI NORMALAN?!!
    4. Voziš autoputem u Srbiji desnom trakom 120km/h i pored tebe levom trakom "proleti" drugi automobil (deluje kao da ti stojis u mestu). JASNO JE DA TAJ (VOZAČ) LEVO NIJE NORMALAN.
    One bajne priče o autoputevima u Nemačkoj imale su smisla do pre par godina. U Nemačkoj je "brza traka" samo za prolaz dalje, ali sada to ne možeš objasniti Turcima (sa Nemačkim državljanstvom), koji zaglave čak i tu krajnju levu da bi se preko reda ubacili u krajnju desnu za isključenje (umemo to i mi u Srbiji...). U Italiji se računa prosečna brzina kretanja vozila (od ulaza do izlaza sa autoputa), pa ako te eventualno presretač ne uhvati da jurcaš 180km/h, onda moraš da napraviš pauzu ili da posle voziš 90km/h da bi ti prosečna brzina bila u granicama dozvoljenog.
  • Niko kao ja

    06.01.2017 19:13
    Kultura nam je NULA!!!
    Oni koji su me komentarisali,opet ima moram objasnjavati. Pa ja sam to isto napisao u svom komentaru,i za voznju levom trakom i za preticanje,i za parkiranje. Nasa policija ne radi svoj posao i ne kaznjava one koji stanu "samo na minut" i upale sva 4 migavca i bas ih briga sto je blokirao jednu traku. A puno puta sam video da zablokira 2,3 prazna parking mesta i nece da stane na parking,ali je stao popreko samim tim blokirao ostale da se lepo parkiraju. Radim kao vozac i svaki dan sam u autu i svega se nagledam...Od vozaca ( bilo musko,bilo zensko) sto kucaju poruke ili pokusavaju da nekoga zovu,a naravno voze u levoj traci i smanji na 30,40 i bas ga briga sto niko nemoze da prodje dalje,a kad ga obidjes sa desne strane,ti si u problemu posto je to kod nas "bahata voznja". Jako puno imam raznoraznih primera,gde ljudi misle da su,ako voze 50 na sat u pravu ,a nisu
  • Miljan

    06.01.2017 16:58
    @ antisendvic
    Ali ta potreba da mi nametnete nečiju stranu mi je nejasna. Znači ako sam za to da bude kažnjen gastarbajter automatski sam za to da Mitrović ne bude? Objasnite mi šta Vas u mojim komentarima navodi na ovakav zaključak? Ko god da je pogrešio treba da bude kažnjen. Nemojte molim Vas da ove uslovno rečeno pozitivne vesti pravite filozofiju. Dođe čovek ovde da komentarom "brani" pozitivan primer i ubrzo postane branilac Mitrovića. :-)
  • Vozač

    06.01.2017 16:39
    @Dejan
    Upravo tako.Ovde će većina komentatora da se naslađuje kaznom koju je vozač dobio, ne videći da njima od toga neće biti bolje. Ne voza svi brzo da bi s ebahatili, nekima se jednostavno žuri, na posao, avion, neko im umire...nije naše da sudimo već da se što pre sklonimo iz leve trake.
  • Ans

    06.01.2017 16:04
    Patent
    Kada se uči - IZMIŠLJENA POLUGA SA LEVE STRANE ZA SIGNALIZACIJU SKRETANJA u narodski rečeno (ŽMIGAVAC). Jer sa novim kolima koja se kupe ne dobija se uputstvo za upotrebu a sljbima pametnim, džipovima i limuzinama neznaju za polugu sa leve strane volana. Nisu čuli za servo volan polukružno prave kao šleper u treću traku iz druge. Ali zato znaju gde se uključuje "vebasto, klima i grejač sedišta" to je najbitnije ostalo nije važno za guzicu.
  • Toronto

    06.01.2017 15:32
    @@Dragoljub

    Evo ja odlazim napolje i to sa velikim zadovoljstvom . Dosta mi je ovog cirkusa od drzave .
  • antisendvic

    06.01.2017 15:27
    @Miljan
    @ bezimeni
    .. Na jednostavno pitanje "Šta sad ovde nije ok?" navodiš da nije ok i neke individue koje verovatno zaslužuju da budu kažnjene. ..

    Verovatno zasluzuju da budu kaznjene ?? Mitrovicev sin je tako pokosio devojku da je ona letela dvadeset metara . Nije valjda da ga branite ? Okomili ste se na gastarbajtera ( daleko od toga da nije kriv) a ne vidite djubre u nasem dvoristu.
  • @ @Dragoljub

    06.01.2017 15:03
    " .. Onda idi napolje pa se vozikaj do mile volje..."

    Zasto vas ljuti istina ? Covek je tacno opisao stanje kakvo jeste i nista nije slagao . Sto se tice odlaska napolje uskoro odlazim iz ove barustine sto dalje od vas i vama slicnih . Treba li da opisem koliko sam srecan zbog toga .
  • pedja

    06.01.2017 14:55
    Nekima ovde vise smeta to sto je u pitanju gastarbajter nego sto je tako vozio. A ovdasnji vozaci su inace pazljivi , voze kulturno , polako , ne prekoracuju brzinu i ne gaze ljude .
  • Miljan

    06.01.2017 14:36
    @ bezimeni
    Na jednostavno pitanje "Šta sad ovde nije ok?" navodiš da nije ok i neke individue koje verovatno zaslužuju da budu kažnjene. Sad ispada jadan on, sve se na njemu zalomilo a ovamo Mitrovići i Bajatovići bez kazne?! Lako će se polemika raširiti na mnoge stvari koje ne valjaju ali ako je nešto ok urađeno zašto bi polemisali.
  • @Dragoljub

    06.01.2017 14:33
    Onda idi napolje pa se vozikaj do mile volje...
  • nisam gastarbajter

    06.01.2017 14:22
    @Perica
    " ZA POVEĆANJE BEZBEDNOSTI VAŽNO JE PRISUSTVO POLICIJE NA ULICAMA I PUTEVIMA A NE SAKRIVANJE PO ĆOŠKOVIMA I U PRESRETAČIMA:"

    Bravo za ovu recenicu koja ocito ne prija domacim patriJotama. Jedina uloga milicije u ovoj nedodjiji je da iskace iz zbunova i kaznjava obican narod. Jos nisam video da su naplatili kaznu nekom vlasniku dzipa zatamnjenih stakala.
  • komsija pera

    06.01.2017 14:07
    PatriJote brane domace lose vozace.
  • Superhik

    06.01.2017 13:41
    Dejane te tvoje kafanske price o brzinama u nemackoj zadrzi za sebe i one koji ce ti poverovati.
    Daleko od toga da se u nemackoj ne vozi brzo ali kao vlasnika automobila koji olako postize 250km/h retko ko me je obisao na 160km/h na autoputu. U vecini slucajeva etika i zdrava pamet pobedjuju.Takodje treba napomenuti da nije svugde na autoputevima dozvoljena voznja bez ogranicenja brzine. To ces vrlao brzo da saznas cim se na tako nesto usudis.

    Ovaj troglodajt koji je nekim cudom uspeo da ide 270km/h po nasim kaldrmama je dobio zasluzenu kaznu, cak bih rekao da je blaga imajuci u obzir da je mogao svojom bahatoscu ugroziti mnoge zivote. Pogotovo sada kada su putevi zaledjeni i uslovi za voznju na nekim deonicama diskutabilni.

    Kao sto je Robert Mitchum rekao povodom James Dean-ove tragedije - "do 100 milja se vozis a preko toga letis"
  • Neko

    06.01.2017 13:38
    @Niko kao ja
    Koliko ja znam, na auto-putu krajnja leva traka u pravcu kretanja služi samo za preticanje i zato kretanje njom, a da se pritom ne pretiče drugo vozilo, predstavlja prekršaj. Za razliku od nje, u gradu krajnja leva traka ima ravnopravan tretman u odnosu na ostale i niko nema pravo da očekuje da se drugi iz nje pomera da bi taj (kojemu se jako "žuri") prošao. Više nego jasno. Leva traka: auto-put- samo za preticanje, grad - stvar izbora.
  • бачван

    06.01.2017 13:37
    Po gradu se svi nacrtaju u levu traku i voze istom,a desnom se mnogo brze sad prolazi. Pogotovo kad vidis ZR, SM i RU tablice. Od njih treba bezati.

    Возе сви левом јер је нашим возачима десна трака за заустављање и паркирање са сва четри мигавца, само да оде до трафике, банке, по индекс, до кладионице итд...
    И то НИКО не кажњава. По целом граду је тако. Пре неки дан код индекс Маје избројах 8 кола једна иза других са сва 4 мигавца у десној траци. Најгоре је људима који по закону морају да користе десну траку као возачима камиона, бусева, споријих возила и аутошколама. Код нас је култура саобраћаја на ужасно ниском нивоу. Џабе закони и казне када нема ко да их спроводи. али боже мој, опет би кукали да је то пуњење буџета, а не виде даље од свог носа и криве друге када их казне јер НИСУ ПОШТОВАЛИ закон и правила саобраћаја...
  • Dragoljub

    06.01.2017 13:32
    Jedno znam , kad god odem napolje i vratim se , ovdasnja voznja mi dodje kao najgora nocna mora . Mracni , neosvetljeni putevi , mali i necitki putokazi , krateri na putevima , svi voze haoticno , svi nervozni , neustupanje prava prvenstva , ...
  • mrk

    06.01.2017 13:16
    na auto putu i treba da vam blicaju da se sklonite iz leve trake! leva traka sluzi za preticanje a ne za voznju 100 km/h! a u gradu mozes da vozis kojom god hoces trakom, tako da komentar gospodina za zauzetost leve trake od strane "stranih" tabla, nije na mestu niti je zakonski ispravan.
  • @Miljan

    06.01.2017 13:11
    @Perica & Dejan
    Zašto filozofirate? Da li ste pročitali vest do kraja?
    Vozio brzo, priveden, oduzeta mu vozačka i biće novčano kažnjen. Šta sad ovde nije ok?

    Nije ok kad sin Zeljka Mitrovica dzipom pokosi devojku a ne provede ni jedan dan u zatvoru . Ili kada direktor Srbijagasa zgazi mladica a ne odlezi niti dana u zatvoru . Ovakvih slucajeva ima bezbroj . Zanimljivo da niko od pomenutih nije gastarbajter .
  • putnik

    06.01.2017 12:45
    @NS
    " ..Svi znamo da se gastajbari sasvim drugačije ponašaju kad dođu ovamo. Bezobrazno, bahato, nasilnički i jako uobraženo .."

    A kada me na bulevaru Evrope automobil sa bg tablicom obidje sa desne strane vozeci 120 na sat i to pored zabavista onda je to u redu ? Ili kad prelazim pesacki a nasi soferi dodaju gas kad me vide ? Ili nagli prelasci iz trake u traku bez davanja zmigavca ? Putovao sam po mnogim zemljama Evrope ali ovako bahate i drske vozace kao kod nas nigde nisam video.
  • Niko kao ja

    06.01.2017 12:35
    Saobracajna kultura
    Ne valja kad ljudi rade posao, ne valja kad ne rade, ne valjaju presretači, ne valja punjenje budžeta, a manijaci bi da vršljaju po auto putu. Pri velikim brzinama presretači se ne utrkuju sa bahatima, nego ih sačekaju. Na auto putu nema budžaka za skrivanje, a pojava policije je efikasna tolika da kad ih mimoiđu, bahati opet odu na 150-200 i blickaju svima da se sklone u sporiju traku-znači, nema tog broja policajaca koji bi na auto putu svojom pojavom preventivno sprečili brzu vožnju.


    Neko je vec dole napisao sto i ja mislim....Nasa saobracajna kulutura je ravna nuli!!! Kod nasih vozaca je najbitnije da se iz sporedne ulice ukljuce direkt u levu traku,nebitno sto presecaju 2 ili 3 trake saobracajnice...Kad se pojave na autoputu,nema sanse da se pomere iz leve trake,nego se voze levom trakom brzinom od 100 na sat. Onda se bune kad im neko blica da se pomere iz iste. Po gradu se svi nacrtaju u levu traku i voze istom,a desnom se mnogo brze sad prolazi. Pogotovo kad vidis ZR, SM i RU tablice. Od njih treba bezati
  • marko

    06.01.2017 12:09
    Izdajnici
    Pa jos vecom brzinom i to sa rotacijom se voze ovi nasi ministri izdajnici i profiteri...ko ce njih da kazni i da objavi vest
  • DonJuan

    06.01.2017 11:47
    Ode mu cela mesecna gastarbajterska plata, za ciscenje klonje u Minhenu, a qrcenje automobilom iz 2001. koji u obecanoj mu Nemackoj sluzi za sprdacinu, ostaje sa sledece bozicne praznike, kad se opet vrati u rodnu vukoyebinu.
  • Centarac

    06.01.2017 11:23
    Selektivni zakon
    Zakoni postoje i vise manje se i postuju,ali je problem njihovo selektivno sprovodjenje. Za bananalni prekrsaj,poput,ne vezivanja pojasa,ako ne platite kaznu,mozete otici u zatvor. Sa druge strane,mozete ubiti pesaka posred pesackog prelaza,i biti oslobodjeni zbog toga. Sve zavisi ko vam je tata ili koliko novaca imate za dobrog advokata ili podmicivanje sudije.
  • xxx

    06.01.2017 10:44
    Verovatno i zivi u Srbiji cim su mogli da mu oduzmu vozacku...Za strane drzavljane ide smao kazna, sem ako nisu nesto menjali u poslednje vreme u zakonu vezano za strane drzavljane
  • Miljan

    06.01.2017 10:09
    ...
    @Perica & Dejan

    Zašto filozofirate? Da li ste pročitali vest do kraja?
    Vozio brzo, priveden, oduzeta mu vozačka i biće novčano kažnjen. Šta sad ovde nije ok?

  • eto

    06.01.2017 09:48
    Eto, i mene su kaznili zbog prekoračenja brzine ( u periodu ovih praznika ), nisam pazio,i vozio sam 56 km/h. Saobraćajni policajac je to uočio, snimio (nisam video snimak) i uručio mi priznanicu sa primerkom zapisnika o prekršaju. Plaćanje u roku od 8 dana.
  • Ivica

    06.01.2017 09:39
    Komentari i sl. gluposti
    Ne valja kad ljudi rade posao, ne valja kad ne rade, ne valjaju presretači, ne valja punjenje budžeta, a manijaci bi da vršljaju po auto putu. Pri velikim brzinama presretači se ne utrkuju sa bahatima, nego ih sačekaju. Na auto putu nema budžaka za skrivanje, a pojava policije je efikasna tolika da kad ih mimoiđu, bahati opet odu na 150-200 i blickaju svima da se sklone u sporiju traku-znači, nema tog broja policajaca koji bi na auto putu svojom pojavom preventivno sprečili brzu vožnju.
    Pre neki dan me neki puntić pretekao preko pune, na smederevskom krivudavom putu, kao i pre par meseci jedan na Banstolu. i oba puta mi je bilo drago, što su se policajci pojavili, tako reći iznenada, s druge strane puta i zaustavili neodgovorne(da ne koristim žešće reči)C.
    U gradu ih ponekad ima dovoljno, ali češće nedovoljno, što je opet i pitanje "punjenja budžeta" kao što je i problem nedovoljnog broja lekara.
  • Hm

    06.01.2017 09:33
    Šta je vozio?
  • Vladimir

    06.01.2017 09:31
    Evo ja sam npr. upravo u Nemačkoj i isto sam došao kao gastarbajter za ove praznike. Niti se bahatim, niti vozim.besna kola. Imam prosečan auto, a kada pogledam ulice Novog Sada mogu mnogima da pozavidim na voznom parku. I da otklonimo jednu dilemu. Naime nije tačno da u Nemačkoj ne postoji ograničenje brzine. Brzina nije ograničena samo na kraćim deonicama tipa prilaza velikim gradovima i eventualno na pojedinim dužim trasama gde postoji više traka. Inače je ograničenje najčešće 120km/h, a često usled radova ili oštećenja kolovoza ograniče brzinu i više od toga. Ovogo što je dovljao propisno kazniti da mu to više ne padne na pamet.
  • Ime

    06.01.2017 09:25
    Brže bolje
    Verovatno je što pre hteo da prođe kroz Srbiju. da se slučajno ne zadržava ovde.
    Možda je krenuo za Grčku.
  • Милан

    06.01.2017 09:20
    Перице у Италији полиција има Ферарије баш због оваквих случајева. А и не можеш ставити патроле на сваки ћошак државе. Наше возаче само папрене казне могу да смире.
  • Zivan

    06.01.2017 08:48
    Motiv sumanute vožnje je pokazivanje pred zemljacima, isto kao što je kupovina tako luksuznog automobila stvar prestiža. Stoga bi obavezna prateća sankcija morala biti oduzimanje vozila, koje se kasnije čicitacijom prodaje.
    Ima mišljenja da bi za ovakav prekršaj glavna sankcija morala biti zatvorska, ne novčana kazna...
  • Dejan

    06.01.2017 08:47
    brzina
    Svako ko je bio u Nemačkoj zna da tamo uglavnom ne postoji ograničenje brzine na autoputu. Svi vozači koji uče da voze i voze u Nemačkoj znaju da voze i 300 km na sat na prepunom auto putu za razliku od naših vozača koji se ubijaju i pri brzini od 120 km na sat. Nisu oni bahati već kod njih važe drugačija pravila i često naša ne razumeju. U Nemačkoj dobiješ veliku kaznu da platiš ako voziš levom trakom i zadržavaš druge automobile da voze 300km na sat jer oni to tretiraju kao maltretiranje dok je kod nas normalno da neko ko vozi autoputem jednom u tri meseca uhvati levu traku i vozi 100km na sat i neće da se skloni. Tamo ne koriste sirenu i ne blicaju ti da se skloniš jer svako zna da vozi. Teško im je da se prilagode na besmislena pravila. Njegova jedina greška je što nije poštovao pravila. Nije ni lud ni bahat. Svi vi koji niste izašli iz svog sela znate da lupetate a niste bili ni u susednom selu a ne nešto više od toga. Prvo isključite TV i obiđite malo svet pa onda komentarišite.
  • Limanac

    06.01.2017 08:39
    @Perica

    Po tebi, budalu koja vozi 270 km/h nije trebalo zaustavljati, je li?
    Koja država na svetu ima dovoljno policije da postavlja po autoputu policajce kako idioti ne bi brzo vozili?
    Šta, ovog je isprovociralo što nema policije pa je vozio 2,3 puta brže od dozvoljenog (120km/h)?
  • Perica

    06.01.2017 08:22
    Presretači i sl gluposti
    najpre je detektovana ova brzina, a nedugo zatim je ovaj vozač zaustavljen
    To nedugo ili dok nije zaustavljen mogao je nekoga i ubiti izazvati nesreću itd. Presretači i radari kod nas služe za punjenje budžeta a ne za povećanje bezbednosti u saobraćaju. Da je takozvani presretač na putu bio policijski auto sa obeležjima sigurno je da pomenuti vozač nebi vozio ovom brzinom i nikog nebi ugrozio. ŠTA BI BILO DA JE U TOKU POTERE I SNIMANJA VOZAČA DOŠLO DO NEZGODE ????? KO BI BIO KRIV.
    Huligane treba kažnjavati ali sto se tiče bezbednosti mnogo veći učinak bi se postigao postavljanjem patrola na putevima sa vidnim obeležjima policije. Isti slučaj je i u noćnim satima po gradovima. ZA POVEĆANJE BEZBEDNOSTI VAŽNO JE PRISUSTVO POLICIJE NA ULICAMA I PUTEVIMA A NE SAKRIVANJE PO ĆOŠKOVIMA I U PRESRETAČIMA:
  • NS

    06.01.2017 07:53
    Svi znamo da se gastajbari sasvim drugačije ponašaju kad dođu ovamo. Bezobrazno, bahato, nasilnički i jako uobraženo a tamo uglavnom žive u barakama i manji su od makovog zrna.
    Ovoga su jako slabo kaznili.
    Trebali su mu dati bar 6 meseci ili godinu dana zčatvora kje može da plati ui ne robi..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna